У березні 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я визнала COVID-19 пандемією. Це означає, що вірус досить швидко поширюється по всіх континентах. 

У зв'язку з цим більшість країн закрили свої кордони на невизначений термін.

Ми закликаємо не панікувати, мити руки з милом і уникати великого скупчення людей.

Але що ж робити, якщо у вас вже заброньовані курси в мовній школі за кордоном або ви вже подали документи на вступ до університету.

Давайте розберемо всі варіанти!

Мовні курси

Мовні школи так само переживають про ваше здоров'я і про здоров'я своїх працівників. Всі вони прислухаються і виконують рекомендації влади. Тому зараз вони закриті на карантин. Наприклад, абсолютно всі школи Мальти закриті до 30 червня!

Що робити? Don't panic! Це форс-мажор, якого ще ні в кого не було і школи це прекрасно розуміють. Всім студентам, у кого вже заброньовано курс на найближчі дати вони пропонують 3 варіанти розвитку подій:

  1. перенесення на інші дати;
  2. повернення грошей;
  3. онлайн-навчання (якщо дозволяє курс).

Ми рекомендуємо обирати варіант перенесення на інші дати, оскільки так ви не втратите ні цента. При поверненні грошей школа може утримати реєстраційний внесок.

Літні канікули

Як відомо все епідемії мають чудову властивість закінчуватися. І ми сподіваємося, що і пандемія коронавіруса (COVID-19) незабаром закінчиться і всі діти спокійно поїдуть відпочивати та навчатись у літні табори.

А поки до літа залишається 2 місяці, табори не змінюють свої плани і не скасовують бронювання для дітей (виняток поки Мальта, яка скасувала все до 30 червня).

Менеджери Karandash постійно тримають контакт зі школами і отримують оновлену інформацію. Якщо ви поки тільки розглядаєте для своїх дітей можливість провести літо в таборі за кордоном, рекомендуємо ознайомитися з нашим каталог "30 кращих таборів за кордоном". Тут зібрані кращі табори Європи і Америки, куди їздять наші студенти і діляться реальними відгуками!

Університети

А ось тут є навіть позитивна сторона! У зв'язку з вірусом деякі університети міняють дедлайни для подачі документів. Це дозволить нашим студентам встигнути все підтягнути і зібрати всі необхідні документи вчасно.

Але навіть якщо епідемія затягнеться, то університети розглядають можливість почати навчання восени в онлайн режимі, а вже пізніше приєднатися фізично. У цьому лише плюс, так як можна заощадити на проживанні чималі гроші!

Також з'явився додатковий час на підготовку. Можна ще раз здати IELTS, якщо результати першого тесту не дуже хороші.

Важливо: через вірус очікується менший конкурс на вступ, що не може не радувати.

Якщо ви плануєте вступати в цього року або ще тільки замислюєтеся яку країну обрати, запрошуємо послухати онлайн-лекцію "Освіта в Нідерландах за €5000", яку ми проведемо 03.04 о 19:00. Приєднуйтесь!

Схожі статті
Дивитись все