Мова: англійська, французька
Кількість студентів: 2000
Бакалавр: лютий/серпень від €20100 на рік
Курси: від €12900 за курс
Мова: англійська, французька
Рік заснування: 1999
Кількість студентів: 2000
Бакалавр: лютий/серпень від €20100 на рік
Курси: від €12900 за курс
École Ducasse - це мережа шкіл, заснована в 1999 році знаменитим шеф-кухарем Аленом Дюкассом, метою якої є передача видатного французького досвіду та досконалості у кулінарному та кондитерському мистецтві.
École Ducasse керує трьома школами у Франції - Paris Studio, Paris Campus та École Nationale Supérieure de Pâtisserie, а також міжнародними школами з кампусом у Манілі на Філіппінах, кампусом Gurugram в Індії та студією Nai Lert Bangkok у Таїланді. Всіх поєднує бажання розділити пристрасть до гастрономії з досвідченими професіоналами, а також з аматорами їжі, людьми, які змінюють професію, та студентами. Цей широкий портфель програм спрямований на задоволення всіх потреб у навчанні: від коротких програм для експертів або ентузіастів кулінарії до інтенсивних двох, чотирьох або шестимісячних програм, до трирічних програм бакалавра та ступеня бакалавра в галузі кулінарного та кондитерського мистецтва.
Paris Campus - з моменту свого створення в 1999 році місія школи полягала в тому, щоб ділитися та передавати філософію та пристрасть Алена Дюкасса. Нещодавно створений Паризький кампус, який завжди перебуває в авангарді кулінарних тенденцій, відкрився у вересні 2020 року. Цей ультрасучасний кампус площею 5000 кв. м, розташований у паризькому передмісті Медон, пропонує програми, що спеціалізуються як на кулінарному, так і кондитерському мистецтві.
Paris Studio - створена для кулінарних ентузіастів та кухарів-аматорів, є унікальним закладом у 16-му окрузі Парижа. Спочатку спроектований як житловий простір, де кожна кімната покликана змусити кожного почуватися як удома. Студія пропонує різноманітні курси – від аматорського рівня до просунутого – що дозволяють глибоко поринути у світ Алена Дюкасса. Курси включають уроки кулінарії, навчальні дні, уроки кондитерської справи та різні майстер-класи (коктейлі, дегустація вин та міксологія). Викладання проводять досвідчені шеф-кухарі-викладачі, кондитери та сомельє, які пройшли навчання у Алена Дюкасса.
Ecole Nationale Superieure de Patisserie – понад 35 років є визнаною школою як у Франції, так і за кордоном для професіоналів у галузі випічки, випічки, шоколаду, кондитерських виробів та морозива. Заснована в 1984 Конфедерацією кондитерів, школа продовжує зростати, ставши знаковим місцем у світі кондитерського мистецтва. Розташована в самому серці замку Монбарньє в Ісенжо, в регіоні Верхня Луара, школа поєднує спадщину і сучасність з унікальною домашньою атмосферою.
Відеопрезентація École Ducasse:
Можливості працевлаштування
Диплом École Ducasse є гарантією найвищого професійного рівня. За результатами навчання інструктори шкіл можуть надати студентам рекомендації, які значно збільшують шанси на працевлаштування. Стандарти кваліфікації випускників навчального закладу відповідають рівню шеф-кухаря Commis або Partie.
У процесі навчання студенти стажуються в ресторанах мережі École Ducasse. Вибір того чи іншого закладу залежить від рівня, спеціалізації та професійних устремлінь студентів.
Учасники програм École Ducasse можуть працювати у різних сферах:
- гастрономія;
- кейтеринг;
- гостинність;
- аудит;
- навчання;
- консалтинг.
Випускники навчального закладу успішно працюють шеф-кухарями, менеджерами з кухні або закупівель, директорами F&B, аудиторами тощо.
École Ducasse - кулінарна школа з всесвітньою репутацією в галузі викладання кулінарного та кондитерського мистецтва.
Мета — робити з менеджерів, підприємців та всіх бажаючих, кухарів завтрашнього дня. Поділившись досвідом та філософією відомого шеф-кухаря Алена Дюкасса, École Ducasse може перетворити вашу пристрасть на кар'єру.
На знак цього всесвітнього визнання у жовтні 2023 року École Ducasse була названа найкращим кулінарним навчальним закладом у світі та найкращим кулінарним навчальним закладом Європи 2023 року на церемонії World Culinary Awards.
Чому École Ducasse:
- École Ducasse – навчальний центр, де студенти мають можливість перейняти досвід та бачення кулінарного мистецтва в одного з найтитулованіших шеф-кухарів сучасності Алена Дюкасса;
- програми навчання наголошують на практичній складовій – 85-90% навчального часу відводиться для відточування професійної майстерності;
- заняття у невеликих групах, по 10-12 осіб, забезпечують можливість для ефективних занять, широку практику та досягнення високих стандартів майстерності;
- навчання ведеться англійською та французькою мовами;
- у навчальному центрі працює професійна команда інструкторів, кожен із яких досяг великих висот у кулінарії, має багатий досвід роботи у відомих закладах високої кухні у різних країнах. Багато інструкторів мають досвід викладацької діяльності;
- у навчальному центрі регулярно проводяться семінари та майстер-класи від відомих представників сфери гастрономії, гостинності та туризму.
Програми:
Bachelor in Culinary Arts
Спеціалізація: Culinary arts and management
Тривалість: 3 роки
Стажування: 3 рази по 24 тижні
Мова навчання: англійська
Кампус Paris Campus
Програма бакалаврату, що складається з трьох академічних семестрів та трьох професійних стажувань, поєднує в собі інтенсивне навчання кулінарному мистецтву із суворим академічним вивченням тем бізнесу та стабільного розвитку.
Студенти закінчують програму, здобувши досвід як у галузі кулінарного мистецтва, так і в теорії бізнесу/менеджменту; разом з реальним професійним досвідом у резюме, який отримають під час 3-х стажувань.
Можливі варіанти розвитку кар'єри та роботи (але не обмежується тільки ними):
- Entrepreneur
- Restaurant manager
- F&B manager
- Events and catering manager
- Franchise manager
- Product development manager
- Manager in the food industry
- Culinary consultant
Bachelor in French Pastry Arts
Спеціалізація: Pastry arts and management
Тривалість: 3 роки
Стажування: 3 по 24 тижні
Мова навчання: англійська
Кампус Paris Campus
Ця програма забезпечує унікальне поєднання майстерності в кондитерському мистецтві та управлінських ноу-хау, яке знадобиться для побудови кар'єри у кондитерській промисловості.
Французька випічка ніколи не була такою популярною та впливовою у всьому світі, як сьогодні, коли кваліфіковані фахівці мають великий попит. Здобувши ступінь бакалавра, ви будете готові стати лідером у галузі або прокласти свій власний шлях підприємця.
Можливі варіанти розвитку кар'єри та роботи (але не обмежується тільки ними):
- Pastry boutique owner
- Product development manager
- Manager in pastry industry
- Pastry consultant
- Entrepreneur
École Ducasse пропонує широкий спектр програм, що дають тим, хто хоче змінити свою кар'єру, підприємцям або аспірантам знання та навички, необхідні для закріплення у харчовій промисловості та виробництві напоїв. Програми може бути тривалістю від двох до дев'яти місяців. Навчання проходить англійською та французькою мовами.
Також, є 2-місячні експертні курси, для тих, хто хоче розширити свої знання та навички і тим самим зробити ривок у кар'єрі у сфері Artistic Pieces або French Pastry Arts. Проходять на базі кампусу École Nationale Supérieure de Pâtisserie.
До кінця програм студенти отримують важливу інформацію про нові кулінарні тенденції, включаючи зелену гастрономію, набувають навички приготування знакової випічки. У студентів також будуть знання та навички, щоб приготувати деякі зі знакових страв, а також випічку шеф-кухаря Алена Дюкасса.
École Ducasse співпрацює з низкою спеціалізованих постачальників житла, щоб забезпечити широкий вибір якісних варіантів житла, незалежно від того, чи ви вирішуєте жити поблизу кампусу чи в центрі Парижа.
Можливі різні варіанти проживання (оренда квартири, студії, готель тощо) залежно від бажаного рівня комфорту, територіальних та матеріальних можливостей абітурієнтів.
Вартість навчання в École Ducasse: від €20100 на рік
Курси: від €12900 за курс
Bachelor (3 роки)
|
Реєтраційний взнос
|
Вартість навчання
|
Інші витрати |
Усього
|
1-й рік
|
€1000+€200 |
€18000
|
€4000
|
€23200
|
2-й рік
|
|
€18000
|
€2100
|
€20100
|
3-й рік
|
€18000
|
€2100
|
€20100
|
У вартість навчання входить:
- теорія та практичні заняття;
- використання обладнання, посуду, продуктів та сировини на кампусі;
- персональний контроль навчання із боку інструктора;
- участь у майстер-класах, семінарах;
- професійне стажування.
- Інші витрати включають: навчальні ресурси, а також їжу та напої по передоплаті (1 прийом їжі на день).
Додатково оплачується:
- одноразова плата за обробку документів – €200;
- проживання, харчування;
- авіапереліт;
- візові витрати;
- транспортні витрати;
- послуги агенції Karandash.