Професія актора кіно і театру завжди була привабливою для творчих особистостей, яким потрібна шана і захоплення їхніми талантами. Щоб стати успішним актором в наш час, одного таланту недостатньо. Перший важливий крок на шляху до успіху — правильно обрана акторська школа.

Найкращі театральні школи і найкращі університети режисури дозволять вам стати дійсно професіоналом і здійснити свою мрію! Вони дадуть необхідні навички і дозволять легко інтегруватися в світ кіно.

Експерти освітнього агентства Karandash відібрали найкращі кіношколи Європи, Америки і Канади, де навчання буде цікавим, а перспективи після отримання диплома величезними.


Найкращі кіношколи світу

Найкращі кіношколи світу 

NYFA 


Нью-Йоркська кіноакадемія (NYFA) — це комерційна школа кіно та акторської майстерності. Філософія Нью-Йоркської кіноакадемії заснована на підході «навчання на власному досвіді». Засновник NYFA Джеррі Шерлок пояснив New York Times в 2005 році, що хотів зосередитися на практичному досвіді.

Програми: кінематографія, 3D-анімація та візуальні ефекти, цифрове редагування, музичний театр, графічний дизайн, акторська майстерність, написання сценарію, документальне кіно, фотографія, тележурналістика, ігровий дизайн, віртуальна реальність.

  • З самого початку навчання студенти знаходяться за камерою, працюють з обладнанням і отримують практичний досвід в своєму ремеслі.
  • Викладачі кожного відділу складаються з професійних експертів, у яких є практичний досвід.


Karandash - офіційний представник понад 1200 кращих шкіл, коледжів і університетів Європи, Канади та США.


Los Angeles Film School


Кіношкола Лос-Анджелеса (неофіційно LA Film School) — це некомерційний коледж. Пропонує ступеня молодшого спеціаліста та бакалавра за спеціальностями, пов'язаними з індустрією розваг. Лос-Анджелесська кіношкола також включає в себе Школу звукозапису Лос-Анджелеса, де знаходиться знаменита будівля RCA, де Елвіс Преслі і The Rolling Stones колись записували свою музику.

Програми: анімація, аудіовиробництва, розважальний бізнес, виробництво фільму, кінематографія, кінорежисура, продакшн, музичний продакшн, музичний бізнес, цифрове кіновиробництво, графічний дизайн, медіакомунікацій, створення сценаріїв для кіно і телебачення.


Читати також: Де вчитися на гейм-дизайнера?


USC School of Cinematic Arts


Школа кінематографічних мистецтв USC при Університеті Південної Каліфорнії — це місце, де починали багато з найзнаменитіших кінематографістів Голлівуду.

Школа кінематографічних мистецтв USC пропонує медіа обладнання світового класу, такі як кінотеатр IMAX і дослідницьку лабораторію, що робить її однією з найсучасніших кіношкіл в Лос-Анджелесі.

Серед випускників Школи кінематографічних мистецтв USC - комедійний сценарист і продюсер Джадд Апатоу і Кевін Файг, президент Marvel Studios.

Програми: анімація і цифрове мистецтво, медіа-мистецтво + практика, кіно і медіа дослідження, продюсерська програма, кіно і телебачення, написання для кіно і телебачення.

  • №112 місце в рейтингу QS World University Rankings.
  • Щорічно школа отримує мільйони доларів підтримки від таких людей, як Джордж Лукас та інших відомих режисерів.
Хочу вступити!

University of Utah 


Університет Юти — державний дослідницький університет в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта. Це провідна установа системи вищої освіти штату Юта.

Всього в університеті навчається понад 30 000 студентів, що робить його другим за величиною державним університетом в штаті.

Програми: балет, танець, кіно і медіа мистецтво, музика, театр.

  • Тут знаходиться одна з кращих програм балету і бальних танців в США.
  • Школа танців пропонує всебічний курс навчання, призначений для тих, хто має серйозні професійні навички. Поглиблена навчальна програма готує студентів до різних варіантів кар'єри в танці як виконавці, вчителів, хореографів, відеооператорів, адміністраторів та іншої діяльності, пов'язаної з танцями.

Читати також: Найкращі кіношколи США


University of Kansas


Канзаський університет — флагманський університет штату і один з всього 66 запрошених членів престижної Асоціації американських університетів (AAU).

KU має 50 рейтингових академічних програм, пропонує більш 130 програм навчання за кордоном і щороку надає студентам стипендії і гранти на суму понад 72 мільйонів доларів.

Програми: танець, кіно і медіа дослідження, театр, образотворче мистецтво.

  • Студенти KU виграли більше стипендій Rhodes, і в KU проводиться більше досліджень, спонсорованих на федеральному рівні, ніж у всіх інших університетах Канзасу разом узятих.
  • Головний кампус розташований на красивій горі ореади в Лоуренсі.
Навчання в США

Vancouver Film School


Vancouver Film School (VFS) — це приватна школа розважальних мистецтв, розташована в Ванкувері, Британська Колумбія, Канада.

Заклад є світовим лідером в сфері освіти в області розважального мистецтва, який пропонує 15 програм для більш ніж 1000 студентів на восьми кампусах.

Програми: кіновиробництво, 3D-анімація та візуальні ефекти, класична анімація, акторська майстерність для кіно і телебачення, цифровий дизайн, управління розважальним бізнесом, ігровий дизайн, макіяж для кіно і телебачення, саунд-дизайн для візуальних медіа та сценарії для кіно і телебачення.

  • Випускники школи працюють в Pixar, Lucasfilm, 20th Century Fox і інших відомих компаніях.
  • В ході навчання студенти створюють професійні портфоліо під керівництвом фахівців кіно і тілі індустрії, що робить їх дуже затребуваними на ринку праці.


Karandash щорічно приймає участь у найбільших світових виставках ICEF, Alphe Conferences і Study World, конференціях BBSN і NABSW.


Toronto Film School 


Кіношкола Торонто визнана найкращою кіношколою по рейтингу QS World University Rankings. Вона пропонує динамічний, практичний та високоефективний рівень навчання, покликаний озброїти студентів теорією і навичками, необхідними для успішної кар'єри.

Програми: кіновиробництво, дизайн і анімація відео ігор, акторська майстерність для кіно, дизайн та розробка ігор, письменство для фільмів і телебачення та ін.

  • Торонто є домом для індустрії кіно і розваг з оборотом в 2 мільярди доларів, де знято понад 260 фільмів. Це ідеальне місце, де можна надихнутися і розвинути творчий потенціал, щоб почати кар'єру своєї мрії.
  • Акторська програма використовує метод Станіславського, щоб з'єднати гру в кіно і на телебаченні з основами сценічної техніки. Програму викладають відомі актори, які брали участь в таких проектах як «Розповідь служниці», «Американські боги», «Чорний сирота» і «Одержимий».

  Хочете отримати детальну консультацію про навчання за кордоном?

    +38 (050) 313–10-21 

    +38 (096) 960–36-80




Met Film School


MetFilm School — провідна школа кіно, телебачення і онлайн-медіа, що пропонує бакалаврат, аспірантуру і короткострокові курси. У школи є кампуси в Лондоні і Берліні.

Студентів MetFilm School навчають професіонали, відмічені нагородами, з численними галузевими нагородами та номінаціями.

Програми: режисура, кінематографія, сценарну майстерність, постпродакшн, виробництво кіно.

  • Студенти MetFilm працюють в таких компаніях як MTV, YouTube, Red Bull, Universal, Disney і багатьох інших.
  • MetFilm School — перша кіношкола в Великій Британії, у якій є група підтримки працевлаштування. MetFilm Futures знайомить студентів з можливостями екранної індустрії.
Навчання в Англії


Central Film School


Central Film School (CFS) — це приватна кіношкола в Східному Лондоні, розташована в Universal House, Wentworth Street.

Школа пропонує ступінь бакалавра в області практичного кіновиробництва і сценарію, а також короткострокові курси і аспірантуру.

Програми: практичне кіновиробництво, сценаристика.

  • Акредитовані і визнані високо практичні програми в галузі кіновиробництва.
  • Невеликі класи, щоб забезпечити студентам максимальний доступ до ресурсів, персоналу та обладнання.

№1 сервіс з бронювання курсів і таборів за кордоном. Випустили єдиний в Україні безкоштовний Каталог 30 кращих таборів за кордоном.

Macromedia University of Applied Science



Macromedia University — провідний приватний університет в Німеччині. Спеціалізується на ЗМІ, бізнесі та менеджменті, дизайні і творчості, в якому працюють близько 100 професорів і понад 3500 студентів з більш ніж 90 різних країн.

У кампусі Cours Florent ви можете вивчати акторську майстерність там же, де вчилися Дайан Крюгер і Одрі Тоту. Ця сучасна програма навчання акторської майстерності, яка поєднує в собі мистецькі, практичні і теоретичні аспекти.

Програми: акторська майстерність, кіно і телебачення, режисура та інші.

  • Всі програми акредитовані відповідно до законодавства Німеччини про вищу освіту, а якість гарантована в рамках системної акредитації Macromedia University.
  • Крім докторського ступеня, всі професори мають як мінімум п'ятирічний успішний досвід роботи в галузі. Багато хто продовжує просувати свою кар'єру під час викладання, і це дозволяє їм ділитися зі студентами своїми сучасними знаннями і досвідом про поточні тенденції.


Рейтинг найкращих акторських шкіл світу

Навчальний заклад

Розташування

Вартість на рік

1. The Julliard School


Нью-Йорк, США

від $51230 

2. Yale School of Drama


Нью-Хейвен, Коннектикут, США

від $50000

3. Tisch School of the Arts


Нью-Йорк, США

від $31000

4. Carnegie Mellon University


Питтсбург, Пенсильванія, США

від $57560

5. London Academy of Music and Dramatic Art


Лондон, Англія

від £20870

6. Royal Academy of Dramatic Art

Лондон, Англія


від £20675

7. University of North Carolina School of the Arts

Уинстон-Салем, Северная Кароліна, США


від $30000

8. National Institute of Dramatic Art


Кенсингтон, Австралія

від $31560

9. Northwestern University


Эванстон, Іллінойс, США


від $56286

10. Purchase College – State University of New York


Нью-Йорк, США


від $37901


Вступні вимоги до найкращих університетів акторської майстерності в світі

Кіношколи за кордоном не мають одного стандартного списку вимог для всіх студентів, тому рекомендуємо завжди перевіряти актуальні вимоги на сайті конкретного навчального закладу. Наші експерти завжди ретельно перевіряють вступні вимоги і дедлайни подачі заявок, щоб бути впевненими в 100% результат.

Можна виділити основні вимоги для вступу до найкращих акторських шкіл світу:

  • атестат про закінчену середню освіту і виписка оцінок, перекладена англійською мовою (для англомовних країн);
  • сертифікат, що підтверджує володіння іноземною мовою на рівні не менше 6.0 за шкалою IELTS або аналог;
  • резюме;
  • мотиваційний лист.

Крім цього обов'язковим пунктом буде надання портфоліо своїх робіт. Ви повинні продемонструвати приймальної комісії свій талант і те, що ви гідні вступити кращий інститут кінематографії в світі.


Робота в кіно — прибуткова і дуже цікава сфера діяльності, а отримання диплома в цій галузі дасть вам перевагу для старту кар'єри. Ви отримаєте необхідні навички і найголовніше — безліч корисних контактів, необхідних для досягнення успіху.

Якщо ви мрієте отримати театральну або акторську освіту, але не знаєте з чого почати, зверніться до експертів освітнього агентства Karandash. Ми щорічно допомагає сотням студентів здійснити їх мрію про вступ до найкращих вишів кіно та театральних шкіл світу.


Зв'язатися з нами можна заповнивши форму нижче або просто зателефонуйте за номером: 

+38 (050) 313–10-21 

+38 (096) 960–36-80


Лишити запит
Схожі статті
Дивитись все