Якісна середня освіта – це можливість отримати якісну вищу освіту. Освіта отримана за кордоном – це не тільки шлях до професії своєї мрії та топових університетів світу, а ще й можливість знайти друзів з різних куточків планети.

Найчастіше, батьки, що розглядають для своїх дітей варіанти навчання у школі за кордоном, звертають увагу у більшості випадків на Велику Британію або США і не звертають увагу на школи-пансіони у Європі.

Школи-пансіони або бордингові школи - це навчальні заклади, які пропонують не лише навчання, а й повний спектр того, що може знадобитися дитині: проживання, харчування, додаткові заняття та гуртки, екскурсії, медичне обслуговування та навіть розваги. Зазвичай бордингова школа має в своєму розпорядженні велику територію, на якій розташовуються навчальні кабінети, бібліотеки, лабораторії, спортивні зали та майданчики, їдальні, резиденції з усіма зручностями. Крім того, кампуси таких шкіл часто знаходяться не в самому місті, що гарантує учням спокійну атмосферу, чисте повітря та безпеку учнів.

Обрати школу в Європі

Розказуємо, чому варто звернути увагу на школи-пансіони Європи:

  • Шкіл-пансіонів, які пропонують навчання англійською мовою у Європі, набагато менше ніж у Великій Британії і вони досить вимогливі до учнів, що бажають у них навчатися.
  • Більшість шкіл-пансіонів Європи пропонують навчання за програмою International Baccalaureate, але також є школи, що пропонують навчатися і за програмою A-Level.
  • Якщо навчання відбувається англійською мовою, додатково можна вивчити мову країни, де знаходиться школа-пансіон та отримати можливість продовжити навчання у державному університеті цієї країни майже безкоштовно. Таке можливо у Австрії, Німеччині та Іспанії.
  • У підсумку, вартість навчання у школі-пансіоні у Європі може бути дешевше ніж у Великій Британії: немає необхідності додатково сплачувати послуги опікуна (для деяких шкіл це обов’язково), державну медичну страховку у Великій Британії (цей платіж є обов’язковим і наявність страховки від школи не відміняє необхідність його сплачувати), батьки можуть приїхати до дитини, коли потрібно (немає необхідності отримувати візи і витрачати на це кошти), нижчий візовий збір (а іноді він навіть відсутній), менші витрати на дорогу до обраної країни.
  • У Європі також можна знайти школу-пансіон, що пропонує навчання мовою та за програмою країни. Наприклад, Німеччина, Іспанія.
  • Більшість шкіл пропонує так звані «пробні дні», коли студент може провести в школі 2-3 дні – відвідати заняття, залишитися у бордінгу і зрозуміти чи подобається йому чи ні. Також, у багатьох школах є літні табори, де можна відчути атмосферу та ближче познайомитись зі школою.
  • Також, є можливість розглянути варіанти денних міжнародних шкіл із навчанням англійською мовою, за міжнародною програмою.

Трохи пройдемося по країнах:

Німеччина

Вартість навчання у школах-пансіонах з навчанням англійською мовою починається від 40000 євро на рік, програма навчання IB (хоча є школи і з програмою A-level). Ці школи позиціонують себе як ті, що можуть підготувати студента навіть до вступу в університети «Ліги плюща». Наприклад Salem, Berlin Brandenburg International School.

У Німеччині також можна підібрати школи-пансіони із навчанням німецькою мовою, що приймають міжнародних студентів, наприклад Shifting Louisenlund. В деякі школи такого формату можна вступити через спеціальні підготовчі курси такі, як наприклад у Humboldt-Institut. Тут вартість навчання може бути трохи нижче.


Читати також: Навчання у Німеччині англійською мовою. Розкладаємо по поличках


Також, важливо пам’ятати, що на навчання приймають дітей від 14 років, це рішення держави, виключення школа Salem.

Австрія

Тут учнів приймають школи-пансіони з навчанням англійською мовою. Вступити можна з віку, що дозволяє школа. Учнівську візу можна отримати в Німеччині. Часто цим займається сама школа.

Можна навчатися за програмою IB (Amadeus, Salzburg International School) та американською програмою (AIS-Salzburg). Вартість навчання залежить від школи та її обладнання. Від 35000 до 50000 євро на рік.

Нідерланди

Затишна закрита школа, Eerde International Boarding School з навчанням за програмою IB. Вартість навчання від 40000 євро на рік.

Іспанія

Вартість навчання від 25000 євро на рік. Є варіанти проживання як у сім'ї, так і у резиденції. Навчальні програми дуже різноманітні – традиційно-британські GSCE, A-level, міжнародна IB та іспанська – Spanish bachelor. Також, деякі школи пропонують професійні заняття різними видами спорту: тенісом, футболом тощо.

Португалія

Для міжнародних студентів пропонується навчання англійською мовою за програмами GCSE, A-level, та IB.

Вартість навчання від 30000 євро на рік. Одна із особливостей Португалії – тут часто купують нерухомість британці і створюють британські ком'юніті.

Італія

Вартість навчання від 40000 євро на рік, навчання за програмою IB у більшості випадків, вступати на навчання можна лише з 15 років. У школі International School, для бажаючих є можливість підготуватися до вступу у творчі університети, такі як NABA.

Чехія

Ми працюємо із школою Townshend International School, що пропонує навчання за програмою GCSE, А-Level. Вартість навчання – від 24000 євро на рік, розташована у затишному районі, на закритій території, де нічого не заважає навчанню. Близько до України та інших країн Європи.

Бажаєте здобути вищу освіту в Европі? Звертайтесь до експертів освітньої агенції Karandash. Ми знаємо всі затребувані спеціальності в країнах, а також допомагаємо сотням студентів здійснити їхню мрію та здобути освіту за кордоном.

Зв'язатися з нами можна, заповнивши форму нижче або зателефонувавши за номером: +38 (050) 313-10-21.

Записатись на консультацію
Схожі статті
Дивитись все