Вітаю! Нарешті ви студент і скоро поїдете на навчання до нової країни. А що далі? Як підготуватися до навчання за кордоном? Адаптація студентів за кордоном у більшості випадків проходить без ускладнень, але краще підготуватися заздалегідь. 

Якщо ви хочете, щоб психологічна адаптація пройшла легко, спробуйте знайти собі друзів та знайомих до поїздки: 

  • запитайте у свого менеджера, чи не їде хтось із студентів до цього ж університету чи країни, що і ви;

  • приєднайтеся до соціальних сторінок вашого навчального закладу  - це можуть бути як офіційні сторінки так і сторінки різних студентських комюніті. Так ви зможете зрозуміти чим живе навчальний заклад та знайти нових знайомих;

  • деякі університети пропонують поспілкуватися зі своїми студентами, що в них навчаються – це може бути спілкування через емейли, вотсап, навіть дзвінки. Обов’язково скористайтеся цією можливістю – ви можете отримати цінні поради щодо адаптації до навчання, до країни,  можливостей підробітку, стажувань, пошуку житла.

  • відвідайте дні відкритих дверей, що проводять навчальні заклади там можна отримати цінні поради щодо адаптації студентів за кордоном. Зараз не обов’язково для цього їхати за кордонон багато заходів проводять онлайн.

Також, щоб зменшити страх перед поїздкою, вивчайте якомога більше про країну:

  • Перегляньте на карті де знаходиться ваш університет, де майбутнє місце проживання, як краще між ними пересуватись, як добратися з аеропорту чи залізничної станції.

  • Ознайомтеся з транспортом міста: можливо вам варто використовувати громадський транспорт чи краще купити велосипед.

  • Якщо ви притримуєтесь певного харчування – знайдіть для себе цікаві магазини, кафе.

  • Для тих, хто займається певним видом спорту чи має хоббі – можна дізнатися чи є подібні клуби в університеті чи поруч.

Досліджуючи таким чином місто вашого майбутнього проживання, ви навіть не помітите, як закохаєтеся у ваш новий дім. Коли ви прибудете, вам лише необхідно буде з онлайн жителя міста, стати – офлайновим. Ви зможете швидко адаптуватися до життя в новій країні.


Читати також: З чого складається бюджет міжнародного студента


А нижче ви знайдете основні лайфхаки, які допоможуть вам адаптуватись у новій країні:

Плануйте заздалегідь: перш ніж вирушати за кордон, добре підготуйтеся. Вивчіть основи мови, дізнайтеся про культурні особливості та практики.

Ознайомтесь з місцевими правилами та звичаями: дослідіть, які правила поведінки і закони діють в країні, де ви будете навчатися. Це допоможе уникнути незручностей.

Знайомтеся з оточенням: дізнайтеся, де знаходяться найближчі магазини, аптеки, лікарні, банки та інші корисні місця. А ще, зараз з’явилося багато груп в мессенджерах типу "Українці у Великій Британії", "Українці в Нідерландах ". Обов’язково до них приєднайтеся – тут іноді можна знайти корисну інформацію щодо країни, транспорту до Україні і навіть знайти нового перукаря чи косметолога.

Запишіть важливі контакти: маючи заздалегідь записані контакти місцевих екстрених служб, університету, співстудентів та інших важливих осіб, ви будете в безпеці.

Приєднуйтесь до студентських організацій: університети часто мають різні студентські організації та клуби.Тут ви зможете познайомитись із місцевими студентами та знайдете нових друзів.


Для більш детальної консультації:

+38 (050) 31–31-021
office@karandash.ua



Вивчайте громадський транспорт: ознайомтеся з місцевою системою громадського транспорту, це значно спростить переміщення по місту.

Економте гроші: шукайте можливості заощаджувати гроші, такі як знижки для студентів, акції в магазинах чи використання громадського транспорту замість таксі.

Вивчайте мову на місці: вивчайте мову, якою говорять місцеві, взаємоділяючи з ними щоденно. Це допоможе полегшити спілкування та адаптацію.

Подорожуйте та досліджуйте:
відвідуйте нові місця, досліджуйте культуру та традиції країни. Це зробить ваш досвід незабутнім і заохочує до взаємодії з оточуючим середовищем.

Зберігайте зв'язок з рідними: технології дозволяють легко зберігати зв'язок з рідними та друзями навіть на великій відстані. Підтримка з боку близьких може бути дуже важливою під час адаптації.

Записатись на консультацію
Схожі статті
Дивитись все