Зміна школи — це захопливий процес, який крім нових знайомств, вражень і знань, може призвести до невеликого стресу. Щоб його уникнути важливо заздалегідь підготуватися.

Експерти Karandash діляться практичним досвідом як підготувати дитину до навчання в школі за кордоном, а також як обрати країну і школу.

Як обрати країну?

Де краще вчитися дитині за кордоном? США, Канада, Британія чи Німеччина? А може Швейцарія або Ірландія? Яку б ви країну не обрали, диплом про шкільну освіту за кордоном має багато переваг для подальшого вступу до університету.

Для початку потрібно визначитися з мовою, якою буде проходити навчання. Адже для вступу до середньої школи доведеться складати мовні тести та проходити інтерв'ю іноземною мовою. Та й в принципі, навчання чужою мовою буде набагато складніше, ніж рідною.

В Америці, Великій Британії та Ірландії навчання буде лише англійською, а ось в Канаді вже можна знайти франкомовні школи. Схожа ситуація й у Швейцарії, країні, яку найчастіше обирають для своїх дітей бізнесмени, політики та зірки шоу-бізнесу. Тут є варіанти навчання англійською, німецькою та французькою.

Системи освіти в цих країнах досить різні, але в результаті з дипломом британської школи можна легко вступати безпосередньо, наприклад в університети США і навпаки.

Рекомендуємо обирати країну навчання виходячи з мови, яка повинна бути на хорошому рівні.

Підтягнути мову для вступу до школи за кордоном можна на мовних курсах під час канікул. Більше літніх таборів для дітей дивіться тут >>

Як обрати школу за кордоном?

Більшість батьків при виборі школи керуються в першу чергу рейтингами. І з ними звичайно ж складно сперечатись. Адже участь середньої школи в рейтингах часто гарантує хороші академічні результати її учнів, наявність відмінної інфраструктури та ще багато всього. Але орієнтуватися тільки на них мало.

На що варто звернути увагу:

  • локація;
  • рейтинг школи;
  • її розмір;
  • національний мікс;
  • інфраструктура;
  • вступні вимоги;
  • наявність позитивних відгуків;
  • і багато іншого.
Каміла, експерт Karandash
"Вибір школи повинен бути дуже персоналізований. Адже одній дитині буде комфортно в бутиковій школі в маленькому містечку з невеликою кількістю студентів, а іншому там буде просто нудно. Також завжди рекомендую школи, які постійно приймають іноземних студентів і мають в цьому великий досвід ".

Читайте також: Середня освіта у Великій Британії: як вибрати школу?

Схожі статті
Дивитись все