Турбота про клієнтів - один з найважливіших факторів для будь-якого бізнесу. Особливо, в сфері обслуговування і гостинності. Її забезпечують фахівці готельного та ресторанного менеджменту. Звичайно, програми з таким напрямком можна знайти в багатьох університетах, однак крутих фахівців, керівників ТОП рівня дуже не вистачає у всьому світі.

Куди поступити на готельний бізнес, щоб стати класним фахівцем? Де знайти кращий університет туризму в світі? Що важливо знати про працевлаштування після закінчення вищої школи готельного бізнесу? На всі ці питання дадуть відповідь експерти освітнього агентства Karandash.

Для цього ми зібрали свій список кращих навчальних закладів з усього світу, де можна отримати освіту в сфері туризму за кордоном.

Де вчитися готельному бізнесу?

Навчання за кордоном готельного бізнесу можна знайти практично в будь-якій країні. Але традиційно кращі університети туризму і готельного бізнесу знаходяться в Швейцарії, Іспанії, США і Канаді.

Система освіти школи індустрії гостинності не відрізняється від інших сфер. Бакалаврат та магістратура в сфері туризму - основні наукові ступені, які пропонують виші з нашого рейтингу.


Готельний менеджмент: університети

Glion Institute of Higher Education (Швейцарія, Велика Британія)


Інститут вищої освіти Glion - міжнародна бізнес-школа, що пропонує широкий спектр акредитованих ступенів у галузі готельного бізнесу та подійного менеджменту. Випускники Glion володіють універсальними знаннями та навичками, що дозволяють їм успішно працювати в галузі гостинності, туризму, спортивного менеджменту та інших сферах.

Особливості:

  • за результатами рейтингу QS World University Rankings 2021 університет Glion займає 3 місце у сфері Hospitality & Leisure Management.
  • 98% випускників університету Glion отримують одну або кілька пропозицій роботи після завершення навчання.
  • університет пропонує навчання в одному з 3-х кампусів у Швейцарії та Лондоні
  • бакалаврат можна закінчити за спеціальностями: бренд-менеджмент у сегменті люкс, event-менеджмент, готельна справа та фінанси
  • диплом магістра за напрямами: нерухомість, фінанси та розвиток готелів, менеджмент у сегменті люкс та обслуговування гостей, гостинність, підприємництво та інновації, міжнародна гостинність
Хочу навчатися!

Saint Pol de Mar Academy (Іспанія)


Це навчальний центр, який готує фахівців в області готельного менеджменту, гастрономії, ресторанів і заходів.

EUHT StPOL — університет №1 в Іспанії в сфері гостинності і туризму та №24 в світі згідно з рейтингом QS World University Rankings 2021. Таким чином, він четвертий рік поспіль входить до числа 50 кращих університетів світу з готельного бізнесу.

Особливості:

  • постійна практика в ресторанах і готелях в Європі;
  • членство в профільних організаціях;
  • проживання поруч з Барселоною;
  • можливість отримати робочий офер ще до кінця навчання.

Cornell University (США)

Лучшие университеты и школы мира по гостиничному бизнесу


Корнельський університет — один з кращих приватних університетів США. Він займає 21-е місце в світовому рейтингу QS Global 2022.

Школа готельного адміністрування - це спеціалізована бізнес-школа Корнельського університету заснована ще в 1922 році. Це була перша в світі 4-х річна школа, присвячена менеджменту в сфері гостинності.

Особливості:

  • університет входить в Лігу Плюща;
  • занурення в готельно-ресторанний бізнес і атмосферу гостинності прямо на кампусі в Нью-Йорку;
  • прекрасний навчальний готель для студентів.

 

Дізнатися деталі

Les Roches International School of Hotel Management (Швейцарія, Іспанія)



Міжнародна школа гостинності Les Roches - пропонує студентам якісну швейцарську освіту на трьох локаціях, в двох країнах: Швейцарії та Іспанії. Швейцарський кампус - Bluche находиться в регіоні Vallais, неподалік від розкішного курорту Кран-Монтана. Другий кампус знаходиться на півдні Іспанії в місті Марбелья.

Особливості:

  • входить в п'ятірку кращих, та посідає 4 місце у своїй сфері у світовому рейтингу QS World University Rankings 2021
  • є кілька програм: бакалавріат, магістратура, післядипломна програма чи короткострокові курси
  • можна отримати диплом бакалавра у сфері гостинності або магістра в сферах: маркетингу та менеджменту в сфері преміального туризму, міжнародного готельного бізнесу, гостинності, стратегічного управління та інтернет-технологій
Хочу навчатися


Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy (Іспанія)


CETT Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy — провідна вища школа в сфері туризму, гостинності та гастрономії, афілійований центр Університету Барселони.

За більш ніж 50 років CETT став центром, який з'єднує людей і пов'язує сферу освіти з бізнесом і секторами державного управління.

Особливості:

  • великий сучасний кампус обладнаний за останнім словом техніки;
  • високий відсоток працевлаштування студентів, завдяки активній роботі з місцевим бізнесом;
  • викладачі з великим досвідом роботи в індустрії;
  • можливість стажувань та міжнародних обмінів.

Читати також: Найкращі університети в сфері моди та дизайну


Kendall College of Culinary Arts and Hospitality Management at National Louis University (США)



Кендалл Коледж при Національному університеті Луї — це приватний коледж, який є частиною Національного університету Луї (NLU) в Чикаго, штат Іллінойс, і спеціалізується на кулінарії і управлінні гостинністю. Кендалл акредитований Вищою навчальною комісією.

Програми «Асоційований кулінар» і «Асистент з випічки і кондитерського мистецтва» акредитовані Американською федерацією кулінарів Акредитаційною комісією Освітнього фонду.

Особливості:

  • 93% випускників повідомляють про працевлаштування за фахом протягом шести місяців;
  • Чикаго - це центр гостинності, що пропонує більше 119 готелів та 5 195 ресторанів;
  • чотири випускника кулінарного мистецтва Kendall College стали лауреатами премії Фонду Джеймса Берда!


Хочу навчатися!

Ecole Hotelier de Losanne (Швейцарія)


École hôtelière de Lausanne (EHL) — це школа менеджменту в сфері гостинності в Швейцарії. Школа незмінно вважається найкращою школою гостинності в світі. Тут навчають студентів, чиєю метою є отримання управлінської кар'єри в готельному бізнесі.

EHL — єдина школа готельного менеджменту, що має акредитацію в США і Швейцарії. Цей показник академічної якості гарантує, що студенти можуть переводити кредити, а випускники можуть продовжити навчання в інших університетах по всьому світу.

Особливості:

  • №1 в рейтингу університетів в сфері готельного бізнесу і організації дозвілля, QS World протягом 2019-2021 рр.
  • №1 Краща школа готельної справи та готельного менеджменту в світі, журнал CEO World, в світі в 2021 року.
  • EHL має два кампуса в Швейцарії, Лозанні і Пассуге, а також новий кампус в Сінгапурі. Студенти, які отримали ступінь бакалавра наук в галузі міжнародного готельного менеджменту, можуть попросити провести семестр в іншому кампусі.

Дізнатися більше: про навчання в США

École Ducasse (Франція)


Кулінарна школа Ecole Ducasse - являє собою два передові освітні центри, що спеціалізуються на викладанні гастрономії. Навчання кухарському мистецтву проходить у Парижі з 1999 року, а кондитерській майстерності у Іссенжо з 1984 року. Навчання в Парижі проходить у новому сучасному кампусі, який відкрив свої двері у 2020 році. В ньому знаходяться шість технічних кухонь, кондитерський та пекарський класи, обладнана інноваційна лабораторія. Кампус в Іссенжо розташований у величному замку Монбарньє. Навчання тут отримують в галузі кондитерських та хлібобулочних виробів, цукерок, шоколаду та морозива.

Особливості:

  •  кондитерське відділення в Іссенжо вважається еталоном з підготовки кондитерів, пекарів та шоколатьє
  • серед відомих випускників - шеф-повар Li Ji-Won, який минулого року отримав свою першу зірку Мішлен
  • тут можна отримати ступінь бакалавра з кондитерської справи та кулінарії, пройти курси, щоб змінити професію чи підвищити кваліфікацію


Fleming College (Канада)


Fleming College — це коледж прикладних мистецтв і технологій Онтаріо, розташований в Пітерборо, Онтаріо, Канада. У коледжі навчається понад 6 800 студентів денного відділення.

Величезний кампус коледжу пропонує близько 70 програм денної форми навчання. Крім того, що Пітерборо - один з найбільш пішохідних міст, тут працюють технологічні компанії, в тому числі Siemens, PepsiCo і Rolls Royce.

Програма "Гостинність — управління готелем і рестораном" розроблена, щоб дати практичне навчання, необхідне для досягнення успіху в галузі.

Особливості:

  • 100 годин стажування в галузі для отримання практичного досвіду та налагодження зв'язків з галуззю;
  • можна отримати додатковий другий диплом по туризму - Global Travel або General Business всього за два семестри;
  • 95,7% роботодавців залишилися задоволені або дуже задоволені підготовкою випускників коледжу.


Якщо ви хочете вивчати готельну справа за кордоном, але ще не визначилися з університетом - зверніться до експертів освітнього агентства Karandash.
Ми з радістю підберемо для вас кращі школи ресторанного бізнесу і допоможемо отримати спеціальність туризм і готельний бізнес.


Залишилися запитання? Зверніться до експертів компанії Karandash за консультацією.

+38 (050) 313–10-21 

+38 (096) 960–36-80



Лишити запит
Схожі статті
Дивитись все