Канада — унікальна країна, де поєднуються всі кращі якості від представників її мультикультурного населення. Кращі канадські університети включають в себе все те, що шукають іноземні студенти: навчання англійською, а іноді і французькою, прекрасне співвідношення ціни і якості, а також можливість працевлаштуватися і легально залишитися в країні надовго.

Що говорить про університети Канади рейтинг QS? А те, що з понад 100 вищих навчальних закладів країни 3 входять в 100 кращих вишів світу (QS World University Rankings 2020).

Ми зібрали свій рейтинг вищих навчальних закладів Канади, куди вступають наші студенти, і де ідеально співвідноситься ціна та якість навчання.

Переваги навчання в Канаді

1. Престижна освіта.

Канада багато років поспіль залишається в лідерах країн для здобуття вищої освіти серед українських студентів. А все тому, що диплом канадського університету або коледжу автоматично підтверджує відмінні знання у його власника. 

2. Ідеальне співвідношення ціни і якості.

Якість освіти в Канаді не поступається британській або американській, а ось її вартість приємно тішить гаманець. Це стосується не лише вартості самого навчання, але і витрат на проживання та харчування. 

Наприклад, диплом канадського коледжу, обійдеться в середньому в CAD 12000-15000 на рік (це $ 9000-11000). У США і Британії таких цін просто немає. Таким чином навіть найкращі виші в Канаді обійдуться для вашого гаманця набагато дешевше.

3. Гнучка імміграційна політика.

Канада — країна іммігрантів. Чого варта лише імміграційна політика провінції Манітоба. MPNP (Manitoba Provincial Nominee Programme) — унікальна програма в провінції Манітоба, яка дозволяє отримати статус Permanent Resident всього через пів року після початку роботи. Студентам, які мають диплом Університету Манітоби, досить пропрацювати всього 6 місяців на території провінції, щоб подати заявку і стати постійним резидентом Канади. 

4. Легке працевлаштування.

Багато навчальних закладів Канади працюють в тісному зв'язку з бізнесом і промисловістю, тому випускають фахівців в тих сферах, де утворився їх дефіцит. Так що проблем з пошуком роботи не буде.

Окрім цього, система освіти Канади досить гнучка для студентів, які бажають працювати під час навчання. Але і тут існують обмеження: 20 годин на тиждень під час навчання і 40 годин на тиждень під час канікул. Таким чином більшість учнів до випуску мають реальний трудовий досвід в Канаді, а деякі навіть повноцінний робочий контракт.

5. Мультикультурне середовище.

Канада — лідер серед розвинених країн за кількістю іммігрантів. За статистикою перепису 2011 року ними є понад 20% населення країни. 

Основне населення країни (¾) складають англоканадська і франкоканадська групи. Інші національності це німці, італійці, українці, китайці, голландці, поляки і росіяни. 

Такий мікс привів до того, що представники всіх національностей відчувають себе тут однаково добре 

Топ 10 университетов Канады

1. University of Toronto

University of Toronto має 14 різнопрофільних факультетів, серед них факультет прикладних наук і інженерії, факультет архітектури і дизайну, факультет інформаційних технологій, факультет медицини. Університет пишається тим, що саме в його стінах була розроблена схема електронного мікроскопа, зроблені ряд відкриттів в області генетики, імунології, хімії та інших, а також запропонована методика виведення інсуліну, за що група вчених отримала Нобелівську премію.

Вартість навчання від CAD 46580 на рік.

2. University of Manitoba

University of Manitoba — єдиний університет в провінції Манітоба, який крім підготовки фахівців за бакалаврськими та магістерськими програмами, проводить дослідження в різних наукових сферах. Також в Університеті Манітоби існує великий центр впровадження технологій Smartpark, де беруть участь студенти. 

Крім цього, університет заохочує талановитих студентів стипендіями, які дозволяють значно скоротити витрати на навчання. А практика, яку студенти проходять прямо на кампусі, найчастіше також оплачується.

А ще саме в провінції Манітоба діє прекрасна імміграційна програма. Читати детальніше >>

Вартість навчання: від CAD 15914 на рік.

3. Trent University

№1 за рівнем бакалаврських програм в Онтаріо; №2 дослідницький університет в Канаді.

Основний акцент навчання в Trent University зроблений на бакалаврських програмах: в даному напрямку університет є новатором і безумовним лідером серед канадських вишів.

Широко використовуються в TU комп'ютерні технології: інтерактивне навчання ─ ще один пріоритетний напрямок діяльності університету. Особливу увагу приділяє керівництво вишу науково-дослідній роботі: щорічно на проведення досліджень тільки в сфері медицини та соціології університет отримує мільйонні дотації, частина яких йде на фінансове заохочення студентів, що займаються науковими розробками. 

Також університет входить в кращі виші Канади завдяки кількості і розмірам стипендій, що виплачуються студентам.

Вартість навчання: від CAD 17787 на рік.

4. Royal Roads University

Незвичайний університет Канаді, в якому існують програми бакалаврату для іноземців із заниженими вимогами з англійської мови. Крім цього, в Royal Roads University існують прискорені програми навчання на бакалаврату (3 роки) і магістратурі, що дозволяє закінчити все навчання за 4 роки. 

Університет має репутацію вишу із сильним професорсько-викладацьким складом. Завдяки цьому він лідирує в рейтингах, що складаються за результатами незалежних опитувань. 

Вартість навчання: від CAD 11075 за семестр.

5. Thompson Rivers University

Популярний університет серед іноземних студентів. Їх в навчальному закладі близько 10% від усіх студентів. 

Студенти Thompson Rivers University можуть брати участь в 140 дослідницьких проектах, на які виш щорічно отримує гранти. Учасники проектів отримують престижні стипендії від різних міжнародних організацій, які спонсорують інститути Канади.

Нещодавно університет поповнився факультетом права і законодавства, відкривши першу за 30 років школу права в Канаді. 

Вартість навчання: від CAD 18369 на рік.

Топ 10 университетов Канады

6. Cape Breton University

Невеликий університет з актуальними спеціальностями. Заняття тут побудовані таким чином, щоб допомогти кожному студенту швидко інтегруватися в канадське суспільство і розвинути свій потенціал. Університет гарантує кожному своєму випускнику успішне працевлаштування на підприємства провінції Нової Шотландії. 

Навчальний заклад бере участь в програмі Nova Scotia Provincial Nominee Program, яка дозволяє отримати статус постійного резидента Канади в короткі терміни.

Вартість навчання: від CAD 11100 на рік.

7. Northern Alberta Institute of Technology (NAIT)

Один з провідних політехнічних університетів Канади, який націлений на вузькоспеціалізовану освіту і практичні навички у студентів. 

Технологічний інститут Північної Альберти надає великий вибір дипломних і сертифікатних програм в різних сферах знань. Всього понад 200 програм. 

Бакалаврська програма технологічного менеджменту є унікальною для Альберти, адже студенти під час навчання використовують новітні технології вивчаючи своїх потенційних клієнтів і вирішуючи реальні професійні завдання. 

Вартість навчання: від CAD 1940 за триместр.

8. University Canada West

Невеликий приватний університет визнаний на державному рівні. Навчальний заклад має буквально 2 програми бакалаврату і 1 програму магістратури. Всі вони мають бізнес напрямок.

Випускники UCW легко знаходять роботу завдяки практичним навичкам, набутим під час навчання, а також відділенню професійного орієнтування, яке допомагає налагодити зв'язок між студентами і компаніями по всій Канаді. 

Вартість навчання: від CAD 20880 на рік.

9. University of Winnipeg

Університет входить в ТОП-10 кращих вишів Канади згідно з рейтингами видань Maclean і Globe & Mail. Про якість освіти свідчить і те, що більшість випускників з радістю рекомендують його своїм знайомим. 

В університеті існує спеціальний стипендіальний фонд, який щорічно розподіляє близько 2 мільйонів на стипендії для студентів, в тому числі і іноземних. При цьому розмір стипендії може досягати навіть CAD 24000. Щоб її отримати, студент повинен мати високий вступний бал (успішність понад 80%).

Університет Вінніпега відомий унікальними бакалаврськими та магістерськими програмами. Всього для студентів є близько 800 курсів, так що усі знайдуть програму на свій смак. 

Вартість навчання: від CAD 12852 на рік.

10. Capilano University

Університет має відмінне розташування в місті Ванкувер, яке неодноразово визнавався кращим місцем на Землі. 

Виш пропонує програми навчання на бакалавраті за трьома основними напрямками: гуманітарні науки, бізнес і туризм, мистецтво. Випускники Capilano University не відчувають проблем з працевлаштуванням, 94% з них знаходять роботу протягом 6 місяців після закінчення навчання. Також на території університету діє Центр лідерства та інновацій в галузі туризму. 

Вартість навчання: від CAD 15110 на рік.


Ось і весь рейтинг. Тут ми постаралися зібрати кращі канадські виші, де на наш скромний погляд можна знайти гарне співвідношення якості і ціни.

А якщо у вас залишилися ще питання про престижні виші Канади, залиште заявку на сайті і наш менеджер зв'яжеться з вами для консультації. 

Записатись на консультацію
Схожі статті
Дивитись все