Думаєте вчитися в університеті англійською можна тільки в англомовних країнах? А ось і ні. 

Знайти програму бакалаврату або магістратури англійською можна в багатьох країнах, де ця мова не є державною. Тому ми зібрали ТОП 5 місць, де можна отримати якісну освіту, іноді навіть з непоганою стипендією (знижкою).

1. Німеччина.

Так-так, одна з найсильніших країн світу в освітній сфері теж пропонує програми англійською мовою. 

Звичайно, якщо ви цілитесь тільки в державні виші, то знайти потрібну програму навряд чи вдасться. Але якщо форма власності університету не грає великої ролі, то Німеччина представляє непоганий вибір англомовних програм для іноземних студентів.

Що тут можна вчити: математика, інжиніринг, комп'ютерні науки, бізнес, психологія, менеджмент, авіаційний менеджмент, готельний бізнес.

Де вчити: IUBH University of Applied Sciences, Jacobs University, EU Business School, University of Applied Science Europe.

Повний список університетів Німеччини >>

2. Нідерланди.

Передова країна Європи для отримання англомовної освіти. Тут навіть державні університети пропонують понад 2000+ програм англійською мовою. А якщо врахувати ще і вартість навчання, то відразу стає зрозуміло, чому Нідерланди стабільно нарощують свій рейтинг в світі освіти рік за роком.

Що тут можна вчити: автомобілебудування, міжнародні комунікації, електротехніка та інжиніринг, фінанси міжнародний бізнес, логістика, маркетинг, фізіотерапія та ін.

Де вчити: University of Groningen, University of Amsterdam, HAN University of Applied Sciences (стипендия €5000), University of Twente, Hanze University of Applied Sciences (стипендия €2500-5000).

Повний список університетів Нідерландів >>

3. Швейцарія

Колиска розкішного життя і якісної освіти. Саме тут навчаються діти власників багатомільйонних бізнесів, які заводять міцні партнерські зв'язки на все життя. Країна вважається №1 в отриманні освіти в сфері бізнесу та готельно-ресторанної справи.

У Швейцарії 4 державні мови і знайти програму бакалаврату або магістратури в університеті можна практично на будь-якій з них. 

Що тут можна вчити: готельний бізнес, заходи, спорт і розваги, міжнародний менеджмент, менеджмент в кулінарному бізнесі, підприємництво.

Де вчити: Glion Institute of Higher Education, Les Roches, Geneva Business School.

Повний список університетів Швейцарії >>

4. Іспанія

Перш за все згадали матадорів і сієсту? Так і є. Але крім цього, країна славиться англомовними програмами в сфері гостинності і кулінарії. 

Що тут можна вчити: бізнес, гастрономія і кулінарний менеджмент, мода, дизайн та готельно-ресторанна справа.

Де вчити: EU business school, L’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, Gastronomy & Culinary Management Campus CEU, GBSB Global Business School.

Повний список університетів Іспанії >>

5. Франція

Знайти англомовну програму в державному університеті країни дуже складно, а ще складніше туди вступити. Зовсім інакше справа виглядає з приватними вишами, особливо тими, хто пропонує бізнес освіту. Їх небагато більше і вступити туди легше.

Що тут можна вчити: бізнес, ресторанна справа та кулінарія.

Де вчити: Rennes School of Business, Alain Ducasse Education, La Rochelle Education Group

Повний список університетів Франції >>


Пояснення: в кожній країні ми привели приблизний список спеціальностей, які доступні англійською мовою. Тут немає таких популярних напрямків як медицина і юриспруденція, оскільки найчастіше навчання на таких програмах ведеться тільки державною мовою країни.

Також нагадуємо, що для вступу на англомовні програми вам буде потрібно надати результат тесту IELTS. Щоб добре його скласти, дивіться наш курс підготовки за 4 тижні >>

Схожі статті
Дивитись все